مهدی عسکری | شهرآرانیوز؛ معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برگزاری هر نوع مراسم و تجمع رسمی و غیر رسمی در مشهد باید لغو شود.
وضعیت نگران کننده شیوع ویروس دلتای کرونا در استان از یک سو و عادی انگاری عجیبی که بسیاری از شهروندان را به خود مبتلا کرده است، موج پنجم کرونا را در استان و به ویژه مشهد خطرناکتر کرده است. ترس و واهمه ابتلا به کرونا در بسیاری از شهروندان، جای خود را به مسئلهای عادی و تلقی دورهای گذرا از کرونا تبدیل کرده است. مراقبتهای فردی در مجامع عمومی به نحو محسوسی کاهش یافته است و به بهانه حمایت از کسب و کارها، بسیاری از مشاغل که در دورههای گذشته شرایط قرمز کرونا، با ممنوعیت فعالیت توأم بودند، حالا به گروه اول مشاغل (گروه مجاز برای فعالیت در شرایط قرمز) تغییر وضعیت داده اند.
سخت گیریها در مجامع عمومی کمتر شده و به طرزی ملموسی از تذکر در اتوبوس، مترو و اماکن مذهبی برای استفاده از ماسک و رعایت دستورالعاملهای بهداشتی کاسته شده است. انواع مراسم رسمی و غیر رسمیای را که برخلاف ماههای گذشته، به راحتی و با شمار زیادی از شهروندان، تنها با پسوند «با رعایت همه شیوه نامهها بهداشتی» همه روزه در شهر برگزار میشود و دامنه این عادی انگاری را تشدید میکند به همه اینها اضافه کنید. همه اینها بی شک از توان شهر برای مقابله با موج پنجم کرونا میکاهد و هزینههای کادر درمان را برای خدمت به مردم افزایش میدهد.
در همین زمینه معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه اکنون تمام انواع و علائم کرونا را باید کرونای دلتا فرض کنیم، مگر آنکه خلافش ثابت شود، افزود: اکنون در موج پنجم کرونا قرار داریم، زیرا تا خرداد ماه شاهد روند کاهشی ابتلا و فوتیهای کرونا در مشهد و استان بودیم، اما از تیرماه این روند افزایشی شده و این مسئله نشان دهنده آغاز موج پنجم کروناست.
مهدی قلیان افزود: اینکه برخی گمان میکنند، یک موج باید به طور کامل فروکش کند و به صفر برسد تا موج بعدی آغاز شود، کاملا اشتباه است.
وی آمار فعلی بستریهای کرونایی را در استان نزدیک به ۱۱۰۰ نفر اعلام کرد و افزود: ۲۵۷ نفر از این تعداد در بخش مراقبهای ویژه بستری هستند؛ ضمن اینکه هرروز نزدیک به ۳۰۰ نفر بستری جدید به شماره بستریهای کرونایی استان اضافه میشود.
با وجود آغاز موج جدید کرونا که با شیوع ویروس دلتا همراه شده است وضعیت تختهای بیمارستانی در استان چگونه است؟ این پرسشی است که معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به آن بیان کرد: تاکنون برای بستری بیماران کرونایی با مشکلی مواجه نبوده ایم، اما وقتی از بستری عدهای در بیمارستان صحبت میکنیم، سروکارمان با جان عزیزانی است که برخی از آنها را از دست میدهیم.
وی ادامه داد: متأسفانه هرروز شاهد اخبار متعددی از برگزاری مراسم رسمی و غیررسمی، تجمع ها، مراسم یادبود و بسیاری موارد دیگر در شهر هستیم؛ مراسمی که با حضور جمع کثیری برگزار میشود.
وی افزود: کرونا را زمانی میتوان مهار کرد که عادی انگاری از بین برود و مراسم رسمی و غیررسمی از هر نوعش برگزار نشود، زیرا هر تجمعی باعث انتقال بیماری میشود؛ تفاوتی هم ندارد که مراسم عروسی باشد یا سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی. نباید برای برگزاری هیچ مراسمی اصرار داشته باشیم.
قلیان تصریح کرد: زمانی که دلتا از سیستان و بلوچستان آغاز شد و قبل از اینکه به مشهد برسد تأکید کردم که شهروندان زیادی از اهالی سیستان و بلوچستان در مشهد زندگی میکنند و این کرونا وارد مشهد خواهد شد. اکنون نیز بهترین راه برای جلوگیری از شیوع هر چه بیشتر کرونای دلتا شرکت نکردن در تجمعها از هر نوع آن است.
فعالان اقتصادی بخش خصوصی سه استان خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی نیز پویش «نگاه با محبت به هم وطنان سیستان و بلوچستان» را با محوریت اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی این سه استان تشکیل دادند. محمدحسین روشنک، دبیر این پویش در خراسان رضوی، با قدردانی از رئیس اتاق بازرگانی ایران بابت اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای کمک به مردم سیستان و بلوچستان، افزود: تاکنون ۲ کامیون ماسک به سیستان و بلوچستان ارسال شده است و درصدد جمع آوری کمکهای بیشتر مردمی و فعالان اقتصادی برای تأمین ماسک و بستههای معیشتی برای مردم آن استان هستیم.
علی یزدانی، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نیز اعلام کرد که اورژانس ۱۱۵ از ابتدای امسال تاکنون در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی به بیش از ۷۰۰۰ بیمار با علائم مشکوک به کرونا امداد رسانی و آنها را به بیمارستان منتقل کرده است.
طبق اعلام وزارت بهداشت، ۱۹۹ بیمار دیگر به دلیل ابتلا به کرونا جان باختند و ۲۱ هزار و ۸۸۵ نفر نیز به این بیماری مبتلا شدند.